Przejdź do zawartość

Dove Deeply Nourishing odżywczy żel pod prysznic

Aby dowiedzieć się więcej o składnikach stosowanych w produkcie i ich funkcjach, kliknij nazwę składnika. Z uwagi na ograniczoną ilość miejsca na opakowaniu podajemy również dłuższą listę składników zapachowych. W przypadku produktów niedawno wprowadzonych na rynek lub których skład został zmieniony te szczegółowe informacje o składnikach zapachowych mogą nie być od razu dostępne, ponieważ potrzebujemy czasu na zaktualizowanie stron poszczególnych produktów.

Dokładamy wszelkich starań, aby informacje w tej witrynie były aktualne. Najbardziej aktualne informacje o składnikach są jednak zawsze podane na opakowaniu produktu.

Wszystkie produkty zawierające w nazwie datę (miesiąc i rok) nie są już produkowane.

Składniki

Aqua (Rozpuszczalnik)

Rozpuszcza substancje lub składniki

Cocamidopropyl Betaine (Środek powierzchniowo czynny)

Składnik ułatwiający czyszczenie czy usuwanie zabrudzeń i tłuszczów. W połączeniu z wodą tworzy pianę

Sodium Hydroxypropyl Starch Phosphate (Środek pielęgnacji skóry)

Zapewnia miękkość, gładkość i elastyczność skóry.

Lauric Acid (Stabilizator emulsyjności)

Zapobiega rozdzielaniu się mieszaniny i wydłuża okres przydatności produktu do użycia

Sodium Lauroyl Glycinate (Środek powierzchniowo czynny)

Składnik ułatwiający czyszczenie czy usuwanie zabrudzeń i tłuszczów. W połączeniu z wodą tworzy pianę

Sodium Lauroyl Isethionate (Środek powierzchniowo czynny)

Składnik ułatwiający czyszczenie czy usuwanie zabrudzeń i tłuszczów. W połączeniu z wodą tworzy pianę

Hydrogenated Soybean Oil (Środek pielęgnacji skóry)

Zapewnia miękkość, gładkość i elastyczność skóry.

Sodium chloride (Środek regulujący lepkość)

Zapewnia odpowiednią gęstość produktu

Helianthus Annuus Seed Oil (Środek pielęgnacji skóry)

Zapewnia miękkość, gładkość i elastyczność skóry.

Glycerin (Substancja utrzymująca wilgoć)

Ułatwia zatrzymanie wody w produkcie, we włosach lub w wierzchnich warstwach skóry

Parfum (Środek zapachowy)

Zapewnia charakterystyczny, przyjemny zapach

Phenethyl Phenylacetate

Słodki, kwiatowo-różany, balsamiczny zapach przypominający magnolię. Wykorzystywany jest głównie w kwiatowych perfumach orientalnych.

Zapach: Kwiatowy

Allyl Caproate

Słodka i cukrowa nuta ananasa o zielonym odcieniu. W perfumach jest często wykorzystywana do odtwarzania zapachu ananasa, brzoskwini i moreli.

Isoamyl Acetate

Czekoladowy, bananowy zapach z odcieniem gruszki. Ten składnik występuje w jabłkach, truskawkach, bananach, maśle i śliwkach.

2,6-Dimethyl-7-Octen-2-Ol

Świeży i czysty cytrusowy zapach. Ten składnik stanowi alternatywę dla olejków cytrusowych.

Zapach: Cytrusowy

Cyclopropanemethanol, 1-Methyl-2-[(1,2,2-Trimethylbicyclo[3.1.0]Hex-3-Yl)Methyl]-

Nawiązująca do drzewa sandałowego kremowa, różana nuta.

Zapach: Drzewny

Cyclamen Aldehyde

Kwiatowa, zielona nuta kojarząca się z cyklamenem i konwalią. Nadaje świeżość płatków kwiatowych zapachom cyklamenu, wiciokrzewu i konwalii.

Zapach: Kwiatowy

Ethyl 2-Methylvalerate

Słodki, owocowy, jabłkowy zapach, który jest często wykorzystywany w celu tworzenia mocnych nut owocowych w perfumach.

Octahydrocoumarin

Słodki, przypominający siano zapach z waniliowymi i migdałowymi akcentami. Może być wykorzystywany do odtworzenia zapachu bobu tonka. Nasiona tropikalnego drzewa tonka mają zapach podobny do zapachu świeżo skoszonego siana.

Cyclopropanecarboxylic Acid, 2-[1-(3,3-Dimethylcyclohexyl)Ethoxy]-2-Methylpropyl Ester

Owocowy, słodki zapach miodu i jeżyn. Ten długotrwały, słodki i delikatny zapach można wykorzystywać w różnych kompozycjach zapachowych: szyprowych, kwiatowych, fougere, orientalnych i drzewnych. Nadaje efekt gładkości kreacjom zapachowym i dobrze łączy się z owocowymi zapachami.

Tetramethyl Acetyloctahydronaphthalenes

Zapach drzewa sandałowego i cedrowego.

Zapach: Drzewny

Delta-Damascone

Owocowo-jabłkowy, różany, ziemisty zapach. Ten składnik jest bardzo użyteczny w procesie odtwarzania zapachów różanych.

3-(O-Ethylphenyl)-2,2-Dimethylpropionaldehyde

Kwiatowy, świeży zapach wykorzystywany do nadania kompozycji zapachowej tonu świeżego powietrza, kojarzący się z oceaniczną bryzą.

Zapach: Kwiatowy

2,4-Dimethyl-3-Cyclohexene Carboxaldehyde

Zapach pokruszonych liści. Zielony charakter tego składnika dobrze sprawdza się w owocowych, cytrusowych, polnych i kwiatowych kompozycjach zapachowych.

Zapach: Zielony

Geranyl Acetate

Owocowy, różany, słodki, gruszkowy, lawendowy zapach. Ten składnik występuje w wielu różnych roślinach, takich jak cytronella, trawa cytrynowa, geranium i lawenda. Jest powszechnie stosowany w celu nadania owocowych nut kwiatowo-owocowym, zielnym i cytrusowym kompozycjom zapachowym.

Gamma-Decalactone

Słodki i mleczny brzoskwiniowy zapach. Ten składnik występuje w brzoskwiniach, morelach, czerwonych owocach i owocach egzotycznych. Jest wykorzystywany w wielu kwiatowych i owocowych kompozycjach zapachowych.

Cedryl Acetate

Drzewny zapach drewna cedrowego wytwarzany z cedrolu, głównego składnika olejku z drzewa cedrowego.

Zapach: Drzewny

Ethyl Methylphenylglycidate

Słodki, owocowy, przypominający truskawkę zapach z kwiatowo-miodowymi podtonami. Oprócz stosowania w formułach truskawkowych ten produkt jest też użyteczny w różnych kompozycjach kwiatowych, na przykład na bazie jaśminu czy róży. Wyjątkowo dobrze łączy się z drzewnymi nutami i aldehydami.

Triethyl Citrate

Składnik, który pomaga rozpuszczać składniki zapachowe w postaci stałej, co ułatwia łączenie ich w mieszanki zapachowe.

Ionone

Fiołkowy, nawiązujący do czerwonych owoców, drzewny zapach, który nadaje gęstość i komfortowy wymiar drzewnym, owocowym i kwiatowym kompozycjom zapachowym.

2-T-Butylcyclohexyl Acetate

Jabłkowy, ziołowy zapach. Jest wykorzystywany w owocowych i cytrusowych kompozycjach zapachowych ze względu na lekki jabłkowo-gruszkowy aromat.

2-Methylpentyl 2-Methylvalerate

Zielony zapach jabłka i gruszki wykorzystywany do nadania owocowego wymiaru wodom kolońskim i ziołowym kompozycjom zapachowym

3-Hexenol

Świeży, zielony zapach skoszonej trawy. Ten składnik występuje w różnych roślinach, takich jak mięta polna (Mentha arvensis). To niezbędny składnik we wszystkich typach owocowych i kwiatowych kompozycji zapachowych ze względu na jego unikatowy zielony i trawiasty charakter.

Zapach: Zielony

2-Acetonaphthone

Kwiatowy aromat kwiatu pomarańczy ze słodkimi miodowymi nutami. Wykorzystywany jest głównie do nadania kompozycjom zapachowym nuty kwiatu pomarańczy

Zapach: Kwiatowy

Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride (Środek pielęgnacji skóry)

Zapewnia miękkość, gładkość i elastyczność skóry.

DMDM Hydantoin (Środek konserwujący)

Przedłuża to okres przydatności produktu nawet po otwarciu, chroniąc go przed bakteriami, drożdżami i pleśnią

Citric acid (Środek regulujący odczyn pH)

Zapewnia równowagę kwasowości / zasadowości produktów

Sodium hydroxide (Środek regulujący odczyn pH)

Zapewnia równowagę kwasowości / zasadowości produktów

Stearic Acid (Emulgator)

Ułatwia łączenie się cieczy, które zwykle nie łączą się, tworząc jeden roztwór nazywany emulsją

Palmitic Acid (Emulgator)

Ułatwia łączenie się cieczy, które zwykle nie łączą się, tworząc jeden roztwór nazywany emulsją

Sodium Isethionate (Środek powierzchniowo czynny)

Składnik ułatwiający czyszczenie czy usuwanie zabrudzeń i tłuszczów. W połączeniu z wodą tworzy pianę

BHT (Przeciwutleniacz)

Zapobiega reakcjom psucia się produktu wywołanym przez tlen.

Sodium benzoate (Środek konserwujący)

Przedłuża to okres przydatności produktu nawet po otwarciu, chroniąc go przed bakteriami, drożdżami i pleśnią

Butylphenyl Methylpropional (Środek zapachowy)

Zapewnia charakterystyczny, przyjemny zapach

Linalool (Środek zapachowy)

Zapewnia charakterystyczny, przyjemny zapach

Hexyl Cinnamal (Środek zapachowy)

Zapewnia charakterystyczny, przyjemny zapach

Limonene (Środek zapachowy)

Zapewnia charakterystyczny, przyjemny zapach

Tetrasodium EDTA (Sekwestrant)

Zapobiega negatywnemu oddziaływaniu zanieczyszczeń z wody na wydajność, wygląd lub stabilność produktu.

Benzyl alcohol (Środek zapachowy)

Zapewnia charakterystyczny, przyjemny zapach

Citronellol (Środek zapachowy)

Zapewnia charakterystyczny, przyjemny zapach

Butylene Glycol (Rozpuszczalnik)

Rozpuszcza substancje lub składniki

Iodopropynyl Butylcarbamate (Środek konserwujący)

Przedłuża to okres przydatności produktu nawet po otwarciu, chroniąc go przed bakteriami, drożdżami i pleśnią

Zinc Oxide (Dodatki)

Stanowi dodatek do produktów w celu poprawy jednej lub kilku ich ważnych właściwości

Wróć do góry