AXE Antihangover żel pod prysznic
Aby dowiedzieć się więcej o składnikach stosowanych w produkcie i ich funkcjach, kliknij nazwę składnika. Z uwagi na ograniczoną ilość miejsca na opakowaniu podajemy również dłuższą listę składników zapachowych. W przypadku produktów niedawno wprowadzonych na rynek lub których skład został zmieniony te szczegółowe informacje o składnikach zapachowych mogą nie być od razu dostępne, ponieważ potrzebujemy czasu na zaktualizowanie stron poszczególnych produktów.
Dokładamy wszelkich starań, aby informacje w tej witrynie były aktualne. Najbardziej aktualne informacje o składnikach są jednak zawsze podane na opakowaniu produktu.
Wszystkie produkty zawierające w nazwie datę (miesiąc i rok) nie są już produkowane.
Składniki
Aqua (Rozpuszczalnik)
Rozpuszcza substancje lub składniki
Sodium Laureth Sulfate (Środek powierzchniowo czynny)
Składnik ułatwiający czyszczenie czy usuwanie zabrudzeń i tłuszczów. W połączeniu z wodą tworzy pianę
Acrylates Copolymer (Środek regulujący lepkość)
Zapewnia odpowiednią gęstość produktu
Cocamide MEA (Środek powierzchniowo czynny)
Składnik ułatwiający czyszczenie czy usuwanie zabrudzeń i tłuszczów. W połączeniu z wodą tworzy pianę
Parfum (Środek zapachowy)
Zapewnia charakterystyczny, przyjemny zapach
- 2,6-Dimethyl-7-Octen-2-Ol
Świeży i czysty cytrusowy zapach. Ten składnik stanowi alternatywę dla olejków cytrusowych.
Zapach: Cytrusowy
- Alpha-Terpineol
Kwiatowy, liliowy i cytrusowy zapach.
Zapach: Kwiatowy
- Citronellal
Kwiatowa nuta. Ten składnik występuje w cytronelli i kardamonie.
Zapach: Kwiatowy
- Citrus Aurantium Dulcis (Orange) Peel Oil
Świeży, promienisty, cierpki zapach. Olejek ze skórki pomarańczowej jest pozyskiwany z owoców pomarańczy słodkiej (Citrus sinensis L.).
Zapach: Cytrusowy
- Citrus Nobilis Peel Oil
Znany jest też jako olejek mandarynkowy. To świeży cytrusowy zapach podkreślony przez kwiatową nutę.
Zapach: Cytrusowy
- Decanal
Słodki i woskowy zapach skórki pomarańczowej. Ten składnik występuje w pomarańczach, cytronelli, neroli i olejku kolendrowym. Zazwyczaj wykorzystywany jest do odtwarzania zapachu pomarańczy i cytrusów w dodatkach smakowych i w perfumach.
Zapach: Cytrusowy
- Ethylene Dodecanedioate
Miękki i delikatny zapach piżma z akcentami czerwonych owoców wykorzystywany w celu wprowadzenia czystej i miękkiej nuty do kompozycji zapachowych.
- Linalyl Acetate
Miękki zapach lawendy z akcentami pomarańczy bergamoty i gorzkiej pomarańczy. Ten składnik występuje w różnych olejkach naturalnych, takich jak olejek palisandrowy lub olejek z cynamonowca kamforowego.
Zapach: Kwiatowy
- Tetramethyl Acetyloctahydronaphthalenes
Zapach drzewa sandałowego i cedrowego.
Zapach: Drzewny
- Triethyl Citrate
Składnik, który pomaga rozpuszczać składniki zapachowe w postaci stałej, co ułatwia łączenie ich w mieszanki zapachowe.
- Undecanal
Nuta skórki cytrusowej. Ten składnik występuje w pomarańczy czerwonej, liściach kolendry i dzikim tymianku.
Sodium chloride (Środek regulujący lepkość)
Zapewnia odpowiednią gęstość produktu
Limonene (Środek zapachowy)
Zapewnia charakterystyczny, przyjemny zapach
Linalool (Środek zapachowy)
Zapewnia charakterystyczny, przyjemny zapach
DMDM Hydantoin (Środek konserwujący)
Przedłuża to okres przydatności produktu nawet po otwarciu, chroniąc go przed bakteriami, drożdżami i pleśnią
Disodium EDTA (Sekwestrant)
Zapobiega negatywnemu oddziaływaniu zanieczyszczeń z wody na wydajność, wygląd lub stabilność produktu.
Magnesium oxide (Substancja wypełniająca)
Rozcieńczalnik. Rozcieńcza substancje stałe lub płynne, umożliwiając dokładniejsze dozowanie
Isopropyl Palmitate (Środek regulujący lepkość)
Zapewnia odpowiednią gęstość produktu
Citric acid (Środek regulujący odczyn pH)
Zapewnia równowagę kwasowości / zasadowości produktów
Sodium hydroxide (Środek regulujący odczyn pH)
Zapewnia równowagę kwasowości / zasadowości produktów
CI 47005 (Barwnik)
Barwi produkt, włosy lub skórę
CI 42090 (Barwnik)
Barwi produkt, włosy lub skórę
Butylene Glycol (Rozpuszczalnik)
Rozpuszcza substancje lub składniki
Iodopropynyl Butylcarbamate (Środek konserwujący)
Przedłuża to okres przydatności produktu nawet po otwarciu, chroniąc go przed bakteriami, drożdżami i pleśnią
